Kalmars nya Cityskola

Välkomna till Kalmars nya Cityskola – en högstadieskola i hjärtat av centrala Kalmar. Hösten 2021 blir ett nystartsår för Västra skolan då vi flyttar in i nyrenoverade lokaler på Nygatan i Kalmar (tidigare universitetsbiblioteket)

Västra skolan är en fristående åk 7-9 skola som har funnits sedan hösten 2013. Vi sätter stort fokus på kunskap och personliga möten. En skola med hög måluppfyllelse där eleverna efter tre år är väl förberedda för vidare studier. Eleven är i centrum och vi arbetar med att skapa goda och nära relationer till elever såväl som vårdnadshavare. Hos oss ges möjlighet att skapa nya kontakter i ett nytt sammanhang och vårt mål är att man som elev under sin tid på Västra skolan skaffar sig en gedigen kunskapsbank och utvecklas till att bli den bästa versionen av sig själv!

I helt nya fräscha lokaler kommer eleverna möta inspirerande och utbildad personal, där möjligheterna till vidare utveckling finns en våning upp. Då målen för grundskolan är uppnådda finns utmaningen för den som önskar att utvecklas vidare mot gymnasiet.

Välkommen till oss!